PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

Rektörümüz Birim Amirleri ve Görevde Yükselen Personel ile Bir Araya Geldi

04.05.2023 06:44

Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat akademik ve idari birim amirleriyle Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda bir araya geldi.

Tüm akademik ve idari birim amirlerinin katıldığı ve sohbet havasında geçen toplantıda Rektör Polat, Üniversitemizdeki 4 yıl dekanlık, 9 yıl da rektörlük görevinde 13. yıla girdiğini belirterek bu dönemde akademik ve idari anlamda pek çok önemli çalışmaya imza atıldığını dile getirdi. Rektör Polat, “Tüm bu çalışmaları sizlerle birlikte başardık. 2007 sonrası açılan üniversiteler içinde sağlık bütçesi hariç en yüksek bütçeyi alan üniversitelerden biri konumuna geldik. Göreve geldiğimiz günden bu yana çok sayıda akademik birim, bölüm ve programın açılmasına vesile olduk. Bayram öncesi Resmi Gazete’de yayımlanarak açılan Yabancı Diller Yüksekokulu ile birlikte 8. akademik birim de rektörlüğümüz döneminde açıldı elhamdülillah. Prof. Dr. Zeynep Yılmaz Kurt’un Yüksekokula müdür olarak atanması ile birlikte üniversitemizde kadın akademik birim amiri sayımız da 4’e yükseldi.

Doğrusu üniversitemizdeki akademik birimlerin açılmasında pek çok insanın emeği var. Bu hususta en büyük teşekkürümü ve minnettarlığımı, her ile bir üniversite fikrinin mimarı olan ve bizlere bu imkânları sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun şahsında devletimize sunuyorum. Tüm süreçlerin başından sonuna kadar destek veren YÖK Eski Başkanımız Sayın Yekta Saraç Bey’e, şu anda bu görevi deruhte eden Sayın Prof. Dr. Erol Özvar Bey’e ve YÖK Genel Kurul Üyelerine, ilimizde hizmet üretmeye yönelik her adımda yanımızda duran İl Valimiz Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz’e, Muş Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Şimşek ile Muş Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asya’ya şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Polat, idare anlayışının temeline vicdan ve adalet ilkelerini yerleştirmeye gayret ettiklerini ve bunun da karşılığını her zaman aldıklarını belirtti. Kendisi ile birlikte yoğun mesai harcayan tüm birim amirlerine teşekkür eden Rektör Polat konuşmasında ‘’Muş’ta görev yapmak benim için çok kıymetli. Bir Elazığlı olarak Elazığ’da 5 yıl geçirdim, ancak Muş’ta 13. yılımı yaşıyorum. Görev sürem boyunca Üniversitenin ve Muş’un gelişimi ve tanıtımı için pek çok çalışma yaptık. Siz değerli mesai arkadaşlarımdan, bundan sonraki süreçte de vicdan ve adalet merkezli bir mesai sergilemenizi rica ediyorum. Bu anlayışla yola devam etmeniz halinde ilimizin ve üniversitemizin gelişip kalkınmasında lokomotif rol oynamaya devam edeceksiniz.” ifadelerine yer verdi. Yakın zamanda yeni rektör ataması yapılacağını da hatırlatan Rektör Polat, atama sürecinde tüm adaylara eşit mesafede durduğunun, atanacak yeni rektöre içtenlikle her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunun da altını çizdi.

Rektör Polat Görevde Yükselen Personele Başarılar Diledi

Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Genel Sekreter Harun Demir, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda başarılı olan idari personel ile de bir araya geldi. Rektör Polat, sınavda başarılı olan idari personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında başarılı olan 12 personel şef, 5 personel memur, 1 personel şoför, 3 personel tekniker ve 7 personel teknisyen kadrosuna atanırken 13 personel de başarılı çalışmalarından dolayı bilgisayar işletmeni kadrosuna yükseltildi